Skip to content

Shoes are boring, wear Sneakers!

  Használati és kezelési útmutató


  A webáruházban kapható utcai viseletre tervezett sportcipők streetwear shoes, melyek sporttevékenységre és egész napos kényelmes viseletre nem alkalmasak.

  A policy tiltja a nálunk megvásárolt cipők kézzel, bő vízzel, mosógépben történő mosását, öblítését, valamint szárítógépben, valamint napon történő szárítását. A cipők megfelelő kézi tisztítása a legjobb módszer annak biztosításához, hogy ne sérüljenek, deformálódjanak a tisztítási folyamat során.

  Az érzékeny cipőanyagok megsérülhetnek a bő vízzel történő mosással, mosógépben és a szárítógép hője, napsugárzás, egyéb erős hőhatás pedig eldeformálhatja a cipőket. Ezek a tisztítási, szárítási módok
  maradandó károsodást okoznak, mely esetben a kellékszavatossági igény elutasítható! A cipők tisztításának egyéb módja, ha azt tisztító céggel szakszerűen elvégezteti.


  A felsőrész anyagai lehetnek:

  • Bőr: borjú, marha, kecske, juh, sertés stb.; sima vagy préselt; lakk, velúr, nubuk, stb. készítésű.
  • Műbőr: a természetes bőrt utánzó és azt helyettesítő szintetikus anyag.
  • Textil: természetes, mesterséges, vagy kevert alapanyagú fonalakból készülnek, szőve, vagy hurkolva.
  • Kombinált: az előző három különböző variációi
  A talp anyagai lehetnek:
  • Műanyag: a legkülönbözőbb anyagokból készülnek, így különböző súlyúak és különböző kopásállóságúak (néhány példa: TR gumi, PVC, kreppgumi, EVA, poliuretán stb.).

  Felhívjuk Vásárlóink figyelmét, hogy a téli időjárás miatt alkalmazott útsózásra fokozottan szíveskedjenek figyelni, illetve ilyen esetben a cipők megfelelő ápolása elengedhetetlen, mivel az utakra használt só marja a cipőt, annak ilyen jellegű károsodása nem minősül anyaghibának, így erre vonatkozóan a kellékszavatossági igény elutasítható.

  1. Bőr: az szennyeződést puha ruhával, puha szőrű kefével, távolítsa el, száraz állapotban. A tiszta és száraz felületet a bőrrel azonos színű bőrápolóval javasoljuk bekenni, majd néhány perc múlva kifényesíteni. A bőrt soha ne tisztítsa nedves állapotban, vagy nedves anyagokkal!
  2. Nubuk, illetve velúrbőr: a nubuk illetve a velúrbőrből készült termékekre fokozottabban szükséges vigyázni, rendszeres ápolást igényelnek. Mindkét anyagtípusnál a port és az egyszerűbb szennyeződést naponta, puha kefével szüksége eltávolítani. Vizzel való tisztításuk tilos! Óvni kell mindenfajta nedvességtől.
  3. Lakkbőr: puha szőrű kefével, vagy enyhén nedves puha ruhával távolítsa el a szennyeződést.
  4. Bevonatos bőr: Vízzel NE tisztítsa!
  5. Műbőr: a szennyeződést langyos, tiszta -mosószer és szappan nélküli- alig nedves ruhával törölje le, szárítsa meg sugárzó hőtől távol, szobahőmérsékletű levegőn (napon történő szárítás tilos).
  6. Textil: puha szőrű kefével (amit csak erre a célra használ) távolítsa el a port, szennyeződést, ezután kímélő mosószeres enyhén nedves ronggyal (a kímélő mosószert bő vízben kell feloldani), a cipőt át kell törölni, majd szobahőmérsékleten szárítani (napon történő szárítás tilos).
  7. Kombinált, azaz kettő, vagy több anyagfajtából készített felsőrészeknél az adott anyagokra javasolt tisztítást, ápolást végezze, ügyelve arra, hogy ne szennyezze az éppen nem tisztított anyagrészt.
  8. Műanyag és gumitalp: száraz állapotban, kefével tisztítsa. Amennyiben szennyezett marad,
  9. nedves ruhával le lehet törölni, azonban vigyázzon, hogy a felsőrészt ne szennyezze össze!

  Néhány hasznos tipp, a cipőd különböző részeinek tisztításához, amire felhívjük a figyelmet:


  Az időszakos tisztítás segít a cipőnek a lehető legjobban kinézni (és szagmentesnek maradni). Az alábbi néhány pontban tájékoztatunk, hogyan tisztítsd a cipőd különböző részeit anélkül, hogy kárt tennél bennük.

  Mielőtt nekilátsz, tegyél a cipődbe sámfát, hogy megőrizze a formáját a tisztítás során. E tippek segítségével, tisztán és frissen tarthatod a nálunk megvásárolt utcai viseletre való sportcipőket.

   

  1. A tisztításhoz minden esetben használj puhaszőrű, száraz kefét. Evvel a kímélő cipőkefével eltávolíthatod a cipőre rakódott piszkot, sarat a külső talpról, a középtalpról és a felsőrészről is egyaránt. A sarat és a koszt mindenképpen le kell takarítani, mielőtt nedves rongyot használunk a piszok elkenésének elkerülése végett.
  2. Amennyien (enyhén !) nedves ronggyal törlöd le a cipődet, figyelj arra, hogy langyos vizet használj és nagyon kevés mennyiségű kímélő mosószerrel. Fontos, hogy sok vízben oldd fel a mosószert. Figyelem: a nagy mennyiségben alkalmazott mosószer bizonyos anyagokat elszínezhet.
  3. Kézzel mosd a cipőfűzőt. Távolítsd el a cipőfűzőket és tegyél rájuk egy kis mennyiséget a kímélő mosószerből. Mosd ki a kezeddel, öblítsd ki, majd töröld szárazra a fűzőket egy puha ronggyal.
  4. Mosd meg a talprészeket. Tegyél a kímélő mosószerből a puha szálú kefére vagy mosókendőre. Alaposan tisztítsd meg a külső és a középtalpat alaposan. Majd töröld át puha ronggyal.
  5. Figyelem: Amennyiben ki kell mosnod a talpbetétet, először távolítsd el azt a cipőből és tisztítsd meg tisztítószerrel, és mindenképpen alaposan szárítsd meg, mielőtt azt visszateszed a cipőbe.
  6. Amikor már elégedett vagy a tisztítási eredménnyel, végezetül egy száraz puha ronggyal töröld szárazra a cipőt. Óvatos mozdulatokkal, nehogy kárt okozz a anyag felültén.
  7. Szobahőmérsékleten, levegőn szárítsd a cipőt. Mindig hagyd, hogy az teljesen megszáradjon, mielőtt újra felveszed a következő használathoz. A levegőn való szárítás a teljes száradáshoz, legalább 10 órát vesz igénybe a legtöbb cipő esetében A cipő napon való szárítása tilos.
  8. A nubuk illetve a velúrbőrből készült termékekre fokozottabban szükséges vigyázni, rendszeres ápolást igényelnek. Mindkét anyagtípusnál a port és az egyszerűbb szennyeződést javasolt naponta, puha kefével eltávolítani. Vizzel való tisztításuk tilos ! Óvni kell mindenfajta nedvességtől.


  A kellékszavatossági igény elutasítható:
  Nem rendeltetésszerű használatból eredő hibák miatt:
  a; nem megfelelő méretválasztás következtében fellépő hiba;
  b; helytelen kezelésből, tárolásból eredő hiba esetén;
  c; sérülés, erőszakos külső behatás (fizikai, kémiai stb.) okozta hiba esetén;
  d; szakszerűtlen/házilagos javítás következményeként a hiba súlyosbodott, vagy annak oka, keletkezése,
  mértéke emiatt már nem ítélhető meg;
  e; fűzős lábbelin a nem megfelelő befűzés, bekötés miatt keletkező hiba;
  f; beázás következménye (kivéve, ha a lábbeli vízálló köztes béléssel rendelkezik)
  Természetes elhasználódás miatti kopás (pl.: járótalp túlzott használat miatti kopása)
  Kellékszavatossági idő lejártával


  Néhány további hasznos tanács

  • Az ember jobb és bal lába között előforduló hossz és/vagy bőség különbségek miatt vásárláskor a jobb- és a ballábas cipőt is próbálja fel.
  • Szűk, vagy bő, vagy kicsi, vagy nagy lábbelit ne válasszon, mert kényelmetlen és idő előtt formáját is veszti. A cipő és a láb között kb. 8-10 mm mozgásteret szükséges hagyni a kényelmes viselet érdekében.
  • Lehetőleg naponta - ha teheti napon belül is - váltson cipőt.
  • Nedves időjárási körülményekhez vízlepergető, vagy vízálló lábbelit válasszon.
  • Használat után mindig sámfázza ki a cipőt, vagy tömje ki papírral, hogy a hajlási ráncok kisimuljanak.
  • Amennyiben átnedvesedett a lábbelije - kisámfázva vagy kitömve - sugárzó hőtől távol -szellős helyen szárítsa meg.
  • Műbőr felsőrészű lábbelit lehetőleg ne viseljen egész nap. Miután levette jól szellőztesse ki.
  • A fűzős lábbelit - a szabadidő cipőket is - csak befűzve és bekötve hordja, ellenkező esetben a láb dörzsölő igénybevétele miatt a belső felület idő előtt elkophat.
  • A lábbeli, ha fűzős teljesen kifűzött állapotában, ha csatos teljesen kicsatolva, ha zipzáras tökéletesen lehúzott zipzárral, cipőkanál segítségével vegyük fel és le.
  • Amennyiben a lábbelit nem a fenti módon veszi le-, vagy fel a Vásárló, úgy a cipő kérge, belső sarokbélése sérülhet, melynek következtében a kellékszavatossági igény elutasítható.
  • A lábbelit óvja az éles, hegyes tárgyaktól. Az ütközés, karcolás, súrlódás maradandónyomot hagyhat a felületén, melynek következtében a kellékszavatossági igény elutasítható.

  MEGBÍZHATÓ

  2019 óta a piacon!

  GYORS SZÁLLÍTÁS

  Miután leadtad rendelésed, mi azonnal csomagoljuk!

  GARANCIA

  Garantáltan eredeti, sértetlen sneakert kapsz kézbe!