Skip to content

Shoes are boring, wear Sneakers!

  JORDAN 1 HIGH OG RETRO 'LOST & FOUND'

  Az Air Jordan 1 ikonikus státuszával alig van olyan cipő, amely felér. A 35 év alatt, amióta létezik, az AJ1 kulturális szimbólum maradt. Még az azt követő Jordan modellek után is az "Ones" tartózkodott olyan erőteljesen, hogy kevesebb mint egy évtizeddel később újra előhozták, és azóta is megmaradt.

  Az ilyen tiszteletteljes történelemmel jár a nehézség is... Amikor elérte a tökéletességet, mi a következő lépés? Ezen nagyon különleges párnál a Nike az elbeszélés mellett döntött.

  Mindannyian álmodunk egy csodás felfedezésről - belépünk egy lepusztult sportboltba, és az évszázad felajánlását tesszük. Valójában azonban - amikor Jordanokról van szó - valószínűtlen, hogy valaha megtörténik. Ehelyett a Jordan megörökíti az érzést, a penészszag nélkül vagy a dilemmával, hogy megéri-e viselni őket.

  Az AJ1 "Lost & Found" történetet mesél el egy isteni felfedezésről: egy még fel nem használt pár Chicago AJ1, azóta érintetlen, mióta 1986-ban megvásárolták a fiktív Sandy Bros. Sports Depot-ban.

  Első pillantásra minden pontosan úgy néz ki, ahogy egy Chicago pár esetében várható lenne. Azonban közelebbről megnézve mélyen kutatott patinázó hatásokat láthatunk. A Jordan tervezőcsapat órákat töltött az eredeti Jordan 1 példányainak archív változataival, hogy fájdalmasan újrateremtse a gyűjtők által megőrzött kulcsfontosságú részleteket.

  A fehér bőr enyhén repedt, míg a galléron egy kopott hatás látható, amely a túlélő párok leválását utánozza - az OG AJ1 aláírásjellemzője. A piros és fekete kiegészítők sima felületet mutatnak, a bőr maga viaszos megjelenést kölcsönöz, amit a tervezők akkor fejlesztettek ki, amikor megvizsgálták, hogy az olajok hogyan kerültek a bőr felszínére az eredeti párokon.

  Minden pár talpának krémes hatása van, de szerencsére nem kell aggódnia a száraz rothadás és hasadás miatt, mint az '85-ösök esetében. A cipők utolsó simítása a kifakult fűző. Ez a kicsi, de fontos részlet megakadályozza a régi cipők, új fűzők nézését, ami az egész cipőt pillanatok alatt tönkreteheti.

  Még a csomagolás is elképesztően részletes. A doboz fedele nem passzol - a történetben az szerepel, mint a régi elveszett doboz pótlása. A hozzáadott patina azt az érzést kelti, mintha évtizedekig egy padláson tárolták volna, a cipők pedig vintage Jordan hirdetéseket nyomtatott szalvétapapírba burkolták. Még egy hamis nyugtát is kapsz az eredeti "vásárlásról".

  Tekintettel arra, hogy mennyi Air Jordan 1 létezik, valószínűleg rémisztő feladat volt a tervezőcsapatnak kitalálni valami újat. Mindezt figyelembe véve úgy gondoljuk, hogy ezek az egyik legimpozánsabb Jordan kiadások voltak nagyon hosszú ideig. A kiadásra fordított részletességi szint olyasmi, amit a modern cipőiparban ritkán látunk, még a kollaborációk terén kívül is. Az, hogy a Jordan mindezt belsőleg teszi, sokat elmond arról, mennyire hangsúlyos ez az ikonikus cipő.

  A snekaert itt tudod megvásárolni!

  MEGBÍZHATÓ

  2019 óta a piacon!

  GYORS SZÁLLÍTÁS

  Miután leadtad rendelésed, mi azonnal csomagoljuk!

  GARANCIA

  Garantáltan eredeti, sértetlen sneakert kapsz kézbe!